Radiační ochrana, ionizující záření

Ochrana při práci se zdroji ionizujícího záření – odborná příprava ke zkouškám SÚJB

Pro pracovníky s významnými a jednoduchými zdroji IZ v průmyslu a zdravotnictví.
Odborná příprava ke zkouškám SÚJB.
Termín:
út 16. 4. 2024 - čt 18. 4. 2024, 8:00 - 16:30
Rozsah:
3 dny, 24 hodin
Obsah:

Kurz poskytuje odbornou přípravu ke zkouškám v oblasti radiační ochrany. Lektory tvoří zkušení odborníci s dlouholetou praxí v oblasti, a garantem kurzu je doc. RNDr. Jiří Švec, CSc. 

Cílem výuky je poskytnout komplexní povědomí o ionizujícím záření a jeho ochraně, s důrazem na přípravu na zkoušku SÚJB.

Odborný kurz je zaměřen na jednotlivce, kteří se zajímají o ionizující záření, radiační ochranu, zejména ty, kteří se připravují na zkoušky v oblasti radiační ochrany. Je určen pro pracovníky v průmyslu a ve zdravotnictví, kteří pracují se zdroji ionizujícího záření. 

Účastníci kurzu získají hlubší znalosti v oblasti ionizujícího záření, jeho fyzikálních základů, biologických účinků a ochranných opatření. Kurz zahrnuje také legislativu v oblasti radiační ochrany, metody ochrany před zářením a problematiku radiačních nehod. 

Struktura kurzu:

Kurz probíhá během tří dnů s přednáškami zaměřenými na základy fyziky ionizujícího záření, biologické účinky, radiační ochranu a legislativu. Účastníci se třetí den výuky rozdělí do sekcí podle zaměření (průmysl, zdravotnictví, otevřené zářiče) a probírají specifické aspekty v rámci těchto oblastí. 

Sekce otevřené zářiče: Sekce se otevírá při minimální účasti 5 osob, výuka standardně probíhá ve FN Ostrava, ale může nastat změna a výuka proběhne v učebnách DTO CZ.

Zkoušky a osvědčení:

Účastníci obdrží osvědčení na konci kurzu. Zkoušky lze absolvovat na různých pobočkách SÚJB (RC) dle vlastních časových možností. Registrace na zkoušky probíhá prostřednictvím webových stránek SÚJB.

Zaujal Vás náš obsah kurzu? Pokud ano, stačí nám pouze poslat přihlášku, a my se postaráme o to, abyste získali potřebné znalosti a dovednosti pro svou profesní dráhu.

Zkouška:
Závěrečná zkouška se koná na pobočkách SÚJB - RC a není součástí kurzu.
Lektoři:
Doc. RNDr. Jiří ŠVEC, CSc., MUDr. Leopold TRDÝ, Ing. Miroslav SROKA, Ing. Jiří FILIP, MUDr. Olga BEZDĚKOVÁ, Ing. Jan KROPÁČEK, Mgr. Lukáš MACURA, Ing. Michal KOLÁČEK
Poznámka:

Po vyplnění a odeslání přihlášky Vám zašleme potvrzení o přijetí na kurz. Úhrada kurzu probíhá na základě námi vystavené faktury, kterou od nás obdržíte e-mailem 14 dní před zahájením kurzu.

Bližší informace naleznete v obchodních podmínkách ZDE

Účastníci obdrží elektronickou podobu sylabu obsahující detailní informace o tématech kurzu.

Během kurzu budou účastníci mít k dispozici malé občerstvení, včetně vody, kávy a čaje.

Užitečné odkazy: SÚJB

Těšíme se na setkání s Vámi na našem školení!

DTO CZ, s.r.o. je držitelem povolení SÚJB č.j.: SÚJB/OLO/5654/2021 ze dne 3. 3. 2021.

Cena:
8 591 Kč vč. DPH
Poznámka: 7.100,- Kč bez DPH
Manažer:

Katalogy vzdělávání ke stažení

Katalog Stáhnout

(4,4MB, *.pdf)

Kontakt


DTO CZ, s.r.o.
Mariánské náměstí 480/5
709 00 Ostrava - Mariánské Hory


Tel.: (+420) 595 620 111
Datová schránka: 7itt4x4


E-mail: dtocz@dtocz.cz
Mapa: Zobrazit sídlo DTO na mapě

Partneři

Logo partnera

Český svaz vědeckotechnických společností je jediným zakladatelem a společníkem DTO CZ, s.r.o.